A kitöltési felület a Magyar Államkincstár e-ügyintézési felületén érhető el (https://e-kerelem.mvh.allamkincstar.gov.hu/enter/index.xhtml).

Idén április 7-től május 17-ig adhatóak be szankciómentesen az egységes kérelmek. A 2021. május 17-ig benyújtott kérelmek szankciómentes módosítására május 31-ig van lehetőség, késedelmi szankcióval június 9-ig lehet módosítani. Kivételt képeznek ez alól az állatalapú közvetlen támogatási kérelmek, amelyek 2021. május 17. után csak szankcióval módosíthatóak.

Aki május 17-ig nem adta be egységes kérelmét május 18. és június 9. között még beadhatja, de ezek esetében munkanaponként 1 százalékos támogatáscsökkentést alkalmaznak. A 2021. június 9-ét követően benyújtott egységes kérelmeket érdemi vizsgálat nélkül visszautasítják. A kérelembeadás során 44 támogatási jogcímre, intézkedésre lehet támogatást igényelni, illetve adatszolgáltatási kötelezettséget teljesíteni.

Néhány fontos tudnivaló: A földhasználati bejegyzést 2021. június 9-ig rendezni kell. Az ezt követően, akár visszamenőlegesen is bejegyzett földhasználat nem fogadható el. Az egységes kérelemben meg kell jelölnie a hasznosított összes támogatható és nem támogatható területet. E kötelezettség elmulasztása a támogatás összegének csökkentését eredményezheti. Minimum 1 ha támogatható terület esetében jár támogatás, és egy tábla minimum 0,25 ha kell legyen. Szemes, szálas termeléshez kötött támogatásnál a támogatás feltétele minimum 1 ha. Zöldség, gyümölcs esetén a termeléshez kötött támogatás feltétele a kultúránkénti legalább 0,3 ha.

Ha otthonról, kényelmesen szeretné intézni a támogatási ügyeit és pontos, határidőre történő beadást  szeretne, akkor keressen az alábbi elérhetőségeken:
0630/288-9455 vagy meszolysara@meszolysara.hu