A MÁK 2024.07.04-én elkezdi ügyfélkapura kiküldeni a 2024. évi egységes kérelemhez kapcsolódó első körös egyeztető leveleket.

Ezen egyeztető döntéseket azon kedvezményezettek kapják, akik kérelmében

túligénylés vizsgálat során megállapításra került, hogy az adott referenciaterület mérete kisebb, mint az adott területre benyújtott igénylések méretének összege. 
– a berajzolt táblák tolerancia feletti egymásra fednek. 
az extenzív/intenzív gyümölcs támogatásra jelölt táblák vonatkozásában az előző évi adatok alapján feltételezhetőleg fennálló szabálytalanság került detektálásra. 
-az évelő szálas fehérjenövényekkel kapcsolatosan az előző évi adatok alapján feltételezhetőleg fennálló szabálytalanság kerül jelzésre. 
– a termeléshez kötött növénytermesztés támogatás jogcímekkel kapcsolatos minősített szaporítóanyag igazolásokra vonatkozó adatszolgáltatás vált szükségessé. 
a nem védett nem termelő tájképi elemek/egyéb tájképi elemek arányának táblaszintű vizsgálata során a nem termelő tájképi elem vagy elemek, illetve egyéb tájképi elemek együttes területe – ide nem értve a védett tájképi elemet, igényléstől/jelöléstől függetlenül – a tábla legfeljebb 50%-át foglalhatja el.
betervezett, ám még tényleges vetési dátummal nem rendelkező másodvetés található, melyeket a kedvezményezett 2024. június 30-ig betervezett, de a tényleges megvalósítását még nem jelentette;
betervezett, de a tervezési adatok sorában tényleges megvalósítási dátummal nem rendelkező AÖP érintő agrotechnikai művelet található, melyeket az kedvezményezett 2024. június 30-ig tervezett megvalósítani;

Az egyeztetési kötelezettségének kizárólag a „W0242 számú Egységes kérelem Adatváltozás 2024” elektronikus nyomtatvány kitöltésével és annak ügyfélkapun történő benyújtásával lehet eleget tenni, egyéb dokumentumot a Kincstár nem vehet figyelembe. (forrás: MÁK)